Kertépítészeti tervezés

A kerttervezés számunkra bizalmi viszonyra és párbeszédre épül. Ugyanolyan komoly munka, mint egy lakóház tervezése. Ebben a megrendelő megosztja elképzeléseit, ötleteit a leendő kertről a tervezővel, aki a megrendelő igényeit figyelembe véve, szakmai tapasztalatát felhasználva elkészíti a tervet. Ebben kibontakozik, és egységgé áll össze az eddig csak részlet képekben megálmodott kert.

A Kerttervek típusai:
a. Vázlat terv
A kertekhez minimálisan szükséges tervtípus, mely tartalmazza a tervezett terület pontos felmérését, és az egyeztetéseket. A vázlat terv egy felülnézeti tervrajz: nem tartalmaz minden információt, ami a kivitelezéshez szükséges, de a kert megtervezésre kerül, abban minden tervezett funkció, kertberendezési tárgy és növényfelület a helyére kerül. Ajánljuk azoknak, akiknek csak néhány jó ötletre és a szakmai hozzáértésre van szüksége, esetleg több lehetséges megoldás közül akarja kiválasztani a legjobbat.
Az alábbi árak tájékoztató jellegűek.
500 m² alatt: 150.000 Ft,
500-1000 m²: 200.000 Ft,
1000-2000 m²: 300.000 Ft,
2000-4000 m²: 500.000 Ft,
4000 m² felett: egyedi megállapodás alapján.

Az árak tartalmazzák a 2-szeri személyes konzultációt, de nem tartalmazzák a kiszállásokat. A kiszállás a Budakalászi telephely és a tervezendő kert közötti kilométert jelenti oda-vissza 120 Ft/km áron. A fenti árak nettó árak, melyeket 27 % Áfa terhel.

b. Engedélyezési terv:

Általában a kert létesítése nem engedélyköteles. Engedélyeztetni kell azonban magánkertek esetében, ahol az építésügyi hatóság vagy egyéb hatóság előírja, illetve ahol 1 méternél nagyobb mértékű tereprendezés történik, és ahol a kert természetvédelmi terület, műemlék vagy műemléki környezetben található. Hasonlóan önkormányzati beruházások esetén, illetve nagyobb ingatlan beruházás esetén. A terv célja egy egységes zöldfelületi koncepció kialakítása, mely alapját képezi a további tervezési munkáknak (hatástanulmány, ajánlati tervek, kiviteli tervek stb.) és akár hosszú távon is megadja a zöldfelületi fejlesztési elképzeléseket. Árazás a feladat összetettségéből adódóan egyedi árajánlat alapján!

Az irányár egy átlagos családi ház kertjének engedélyezési tervére: 800-1000 m2 /300.000 Ft.

Az árak tartalmazzák a 2-szeri személyes konzultációt, de nem tartalmazzák a kiszállásokat. A kiszállás a Budakalászi telephely és az engedélyköteles kert közötti kilométert jelenti oda-vissza 120 Ft/km áron.

Az árak tartalmazzák továbbá az összes szükséges személyes konzultációt az illetékes szakhatóságokkal (építésügy, közmű, ÁNTSZ, nemzeti park igazgatóság, műemlékvédelem stb...) Az engedélyeztetéshez szükséges tulajdoni lapok és térképmásolatok beszerzése azonban a megbízó feladata.
A fenti árak nettó árak, melyeket 27 % Áfa terhel.


c. Kiviteli terv
A kiviteli terv tartalmazza a kertbe építendő anyagokra, növényzetre, kerti berendezésekre valamint a kivitelezésre vonatkozó összes szöveges illetve tervi információt, de az egyedileg tervezett, speciális kerti létesítmények műhelytervei külön díjazásra kerülnek. Amennyiben részletesen kidolgozott tervre van szüksége, árazatlan költségkiírással akkor válassza ezt a tervtípust. Árazás a feladat összetettségéből adódóan egyedi árajánlat alapján! Az irányár egy átlagos családi ház kertjének kiviteli tervére: 800-1000 m2 / 400.000 Ft. A kiviteli tervek készítését geodéziai felmérés alapján végezzük, melynek árát a kiviteli terv nem tartalmazza.
Az árak tartalmazzák a 4-szeri személyes konzultációt, de nem tartalmazzák a kiszállásokat. A kiszállás a Budakalászi telephely és kert közötti kilométert jelenti oda-vissza 120 Ft/km áron. A fenti árak nettó árak, melyeket 27 % Áfa terhel.    

Kerttervezés

A kertépítést minden esetben egy alapos tervezés előz meg. Balha Gabriella tájépítészmérnök tervezői munkájával biztosítjuk, hogy egy harmonikus, a kert adottságaihoz és az Ön igényének megfelelő kertet építsünk. 3D-s látványterv segítségével már a második találkozó alkalmával láthatja, hogy milyen képet fog mutatni környezete az átadást követően.

www.szilpark.hu